Paide jõulueelne laat

Paide Kultuurikeskuse Jõulukrooni laadal ei olnudki Türgi vms turunänni :O oligi enamasti käsitöö ja natuke siit-sealt juurde. tupperwaret ja mis need kosmeetika igasugu võrkturustusfirmad on, ka ei olnud. täiesti korralik (käsitöö)laat seega.
ja muidugi ei saanud siis ostmata jätta. mesilasvaha küünlaid, kitsepiimaseepi (miks ma ei küsind selle tädi kontaktandmeid) eri lõhnadega ja – Läti leiba. siuke lisanditega must leib. loen pealt välja aprikoosid ja virsikud ja rosinad ja seemnesegu. päris kallis oli küll, aga võtsin terve pätsi. võrdlen siis kohalike analoogsetega.
muide, mulle hakkab tunduma, et püütaksegi hakata käima seda rada laatadega, et seal oleks ikka selline, laadakraam. ise tehtud-kasvatatud asjad.
näiteks Lohusuu kalalaat oli täielik ämber selle koha pealt. laadakorraldaja tahab küll ka oma raha kätte saada ja tal savi, mis seal müüakse – aga laadale see kasuks ei tule. Lüübnitsa sibulalaat oli juba märksa parem.