mingi päev tuli supiisu ja sai siis korra turul käidud ning seejärel pandud sisse asju, mis kodus kapis olid.
ca 0,5kg veise supikonti
ca 0,5kg suitsuseakonti
1 sibul
vürtsi, terapipart, loorberit
4-5 porgandit
1 juurseller
1 kaalikas
paar peotäit riisi
3spl tomatipastat
soola
maitserohelist
alustuseks on vaja kontidest ja lihast keeta puljong. kuna sees on ka suitsukondid, ei oska ma isegi pakkuda, kuidas kuubiku baasil seda teha. seega, tuleb ise keeta 🙂
vahepeal koori ja tükelda porgandid, seller ning kaalikas.
kui puljong valmis, lihad välja tõstetud ja kurnatud, lase uuesti keema. lisa seller, porgandid ja mõne aja pärast kaalikatükid. selleri ja porgandi võid enne ka läbi kuumutada pannil väheses õlis. soovi korral võid ka sibulat panna, sedagi eelnevalt läbi kuumutades.
puhasta liha kontidelt, tükelda.
kui porgangid on poolpehmed, pane riis suppi. sega, et riisitükid põhja ei jääks. lase keema. kui riis on ka peaaegu pehme, lisa tomatipasta, lihatükid ning sool. lase keema, sega läbi ja vajadusel maitsesta veel.
kõige lõpuks raputa supile maitserohelist ja serveeri 🙂