mittesuitsetaja suitsetamisest

HOIATUS! järgnev kirjutis on diskrimineeriv ja täis ebatolerantsust! lugemine omal vastutusel!
täna istus järjekordselt trammis mu lähedusse suitsukoni trammi ukse ees ära visanud kodanik. isus mu taga ja kogu tema suitsust läbiimbund õhk ümbritses mind. ega see polegi esimene kord ja ma tean, et ühistranspordi puhul pole mul midagi viriseda. aga no mis teha, see ei meeldi mulle noh. ta ei suitseta mulle näkku, aga miks temaga kaasas olev suitsulõhnapilv on kuidagi parem?
ja tegelikult tihti nad suitsetavad näkku ka, näiteks peatuses. astub 2 sammu eemal, aga vastutuult. bäääh. jäle. nojah, ma saan liikuda õnneks muidugi.
või siis eriti ilge on muidugi see, et kool ja lasteaed on kõrvuti. no ja kuna kooli territooriumil suitsetada ei tohi, siis on vahetundide ajal kooliesine kõnnitee paksult suitsetajaid täis. lasteaia ette jagub ka. siis kõnni oma lapsega sinna aeda. tihti on veel nii, et mööda neist ei mahu. mina olen muidugi siuke ülbik, kes lihtsalt nõuab teed siis. a paljud astuvadki ringi, pidevalt näen. ja siis see sõnavara selle suitsetamise juures. ja siinkohal olen ma olnud laisk ja pole suutnud teha vastavat avaldust kooli-linnaosavalitsusse-politseisse. noh, siuke kirjatöö vajab veidi mõtlemist ja aega ja selle viimasega on nagu on (ütleme nii, et prioriteedid eksole).
niiet kokkuvõtteks olen ma nõus, et suitsetajad kusagile oma kambrikestesse ära pagendatakse. mitte et see suitsuhaisu vastu trammis või tänaval suitsetavate koolilaste vastu aitaks.
P.S. viimasel ajal on mind kohvikus kõrvallaua suitsetajad ka häirima hakand. ma ei leia, et ma peaksin mittesuitsetajana istuma kuskile kummalise nurgataguse koha peal, kus tavaliselt mittesuitsetajate kohad on. ja rase ma ka pole.