üks päev Riias

arvestades Ikla-Riia vahel olevate teetööde mahtu on lätlased saanud hulga eurorahasid peale. igatahes sõitmine seal teel oli üsna aeganõudev tegevus.
Riias on madalad bussid, konduktorid ja ca 5-kroonine pilet ning liiklusummikud. üle jõe ehitatakse uut silda. kesklinna apteeki lapsekäruga naljalt sisse ei saanud. vene keelt kuuleb rohkem kui siin – või tundub see ainult nii? linn on linnam ja igal juhul suurem kui siin. korraliku masinaga tehti aga ainult tavalist kohvi, mugavat topsikuga kaasahaaramisvõimalust ei märganud. latteed oleks ehk kusagilt kohvikust ka saanud. rongijaam on kaubanduskeskus, bussijaam umbes nagu Tallinnas.
hommikul sinna ja õhtul tagasi on üsna väsitav. lastele, kelle unegraafiku see sassi ajas, ilmselt ka (minu laps oli kenasti Tallinnas, kohalikud lapsed olid sunnitud oma ema ja minuga päeva üle elama).
taksojuhid kasseerisid mult nii hommikul kui õhtul sama summa. üks firma, sama tee.

riia401.jpg

taustaks: Lovie Austin – One Night In Rio