poliitiliselt ebakorrektne

onju et ma tohin nüüd natuke nördimust avaldada selle puhul, kui mõni lapsevanem lihtsalt teatab, et seoses oma usuliste tõekspidamistega nemad ei osale lasteaiakasvatajate kingirahas.
tähendab, seda ei öeldud mulle ja see, kellele öeldi, oli ka üritanud rääkida, et see ei ole niivõrd jõulukink, kuivõrd kasvatajate tänamine ja meelespidamine. igal juhul ei olnud sellest kasu.
niisiis, mida võime edasi mõelda? et on usulisi tõekspidamisi, millede puhul on ka tänu mingi piiratud tegevus ilmselt (ma ei hakka kirjutama, et tänu ei tunta üldse, ma pole selleks asjaga nii kursis; aga ma võin kirjutada, mis mulje jääb)? et see lapsevanem teatas ka aeda, et tema lapsele pole jõulupakki vaja ja loomulikult ei osale see laps jõulupeol? et järgmisel aastal sõnastame kingiraha korjamise hoolikamalt ja väldime sõna ‘jõul?
vabandust mu mõningane õelus, aga ma ei suuda olla 100% tolerantne – ja ega vist peagi. muide, niigi kustatasin siit maha ühe laste sünnipäevi puudutava lause – see oleks liiga täpselt mõista andnud, millise usulise kuuluvusega on tegu :O
ja tegelikult on natuke kahju, kui inimesed nii kangelt ära kapselduvad 🙁
natuke mõtlemist pea samal teemal on BC blogis.
P.S. sellega on arvestatud, et mõni nagunii ei maksa, seega polegi probleem mittemaksimises kuivõrd selles, mis põhjus selleks toodi.