Kui on raske nädal seljataga, siis võib endale head-paremat kooki lubada. Kogused said seekord kohati tunde järgi võetud, nii et päris grammi pealt järge ei ole mõtet ajada. Kook ise on inspiratsiooni saanud mingist brownie retseptist, mida ma siis omaloominguliselt täiendasin ja püüdsin pisut “kergemaks” teha.
2 muna
pool klaasi suhkurt
60g võid, sulatatud
500g Nopri 2% kohupiima
100g mandlilaaste (1 pakk)
125g (pool pakki umbes) Ökosahvri kookoselaaste
4-5 spl Meie Margi kakaopulbrit
2 spl peenestatud piparmündilehti
5-6 spl maisijahu (võib ilmselt olla suvaline jahu)
1/2 tl söögisoodat (mul pole hetkel küpsetuspulbirt ja ma vaatan, et sooda tegelt ajab suuremas osas olukordadest asja ära küll)
Munad, suhkur, või ja kohupiim hoolikalt läbi segada. Lisada mandli ja kookoselaastud, piparmünt, kakaopulber, maisijahu ja sooda. Sooda ja jahu segada enne läbi. Mina panin oma 26cm diameetriga TW madalasse vormi ja natuke oleks võinud vorm suurem olla, sest poole küpsemise pealt pidin kooki tagasi vormi sisse ajama. Küpsetasin sellises 180-200c kuumuses nii umbes tunnikese. Seni kuni puutikk enam kleepuva okolaadiplögaga ei kattunud. Kook sai otsa ja töökaaslaste stressirohke nädal kena lõpetuse.