AAAaaahhhh!!!!

mul läks täna 7 minutit ja hiigelhulgal energiat selle peale, et seletada ühes fotopoes tädile, et ma tahan ühest suurest õiges mõõdus fotost enne suure pildi tegemist 2 fragmenti 10×15 mõõdus. tädi ei saanudki vist aru, et kas ja kuidas ta peab zoomima. täiesti ahastus tuli peale – aga ma ei tulnud selle peale, et ma oleksin pidanud ise 10×15 tükid välja lõikama ja need ette laduma. lõppeks võiks ju aru saada, kui ma ütlen, et kujutage nüüd ette, kui ma võtan selle suures mõõdus pildi ja lõikan sealt käärdega 10×15 tüki välja.. ja tema hakkab seletama midagi, et noh, ta võib selle 10×15 pildi ka mõnest väiksest detailist teha ja näitab mulle näitlikult mingit ca 2×3 pinda – et sellest teha 10×15. ootaks ju mingit algelist taiplikkust oma töö piires?
15:21
nojah. ma ei tulnud selle pealegi, et laboris ei ole lihtsat etteantud mõõtu croppimise võimalust. ausõna! see tundus nii elementaarne ju, et ma pole kunagi vaevund täpsemalt uurima. aga igatahes teatati mulel laboris nr 2 proovipiltidele järele minnes (! mitte tellimust vastu võttes), et nemad ei saa sellist 100% 10×15 fragmenti suuremast pildist teha. ohjahohjah, jälle üks teadmine juures. sest tegelikult poleks olnud mul omale keeruline see välja lõigata, aga ma arvasin, et laboris on see neil ka käkitegu..