raamatuga vanni

mingi aeg tagasi juhtusin vanemate juures lugema kollasest ajalehest J. Pino kogemusi vannis lugemisest. ma ei hakka siinkohal seletama, et tegelikult ma ei loe seda lehte – või üldse lehti eriti, sest tööalaselt puutun nendega hulka rohkem kokku kui tahaks; nädalavahetustel vanemate juures on iga SLO ja EE väga abiks. samuti ei hakka ma rääkima sellest, et ma olen aastaid imestanud, kelledele SLO’d produtseeritakse – ja kogu selle aja minu vanemad seda tellinud; ja nad ju on ometi täiesti normaalsed inimesed, selle tõestuseks vaadake või mind! aga kui mulle laupäevane leht ette satub, siis Pino asju ma loen üsna kummalisel põhjusel – nemad olid ühe mu eelmise korteri järgmised elanikud. mingi osa neist on siiani.
aga selle artikliga ma ei olnud kohe mitte nõus ja äsja vannist tulnuna julgen konkreetselt vaielda mõningate punktidega.
1. natuke vett vannipõhja ja siis dushist vulisema on väga hea, kui ei suuda kuidagi kannatada. kui on pritsiv kraan, siis peab välja vahetama!
2. see on okei 🙂
3. raamatu võib võtta kätte ka siis, kui juba oled vannis. mitu kätt raamatut hoiab, ei ole oluline. sisetunne aga ütleb, et kui käsi on üle 2, võiks raamatu kusagile kaugemale panna.
4. hm. reeglina ei kuivata. sest käsi ei ole märg. järeldus – ma hoian raamatut kahe käega. vahel kuivatan ka, näiteks kui laps on mulle pardi vanni visanud, millega ma tegelema pean.
5. vot suitsu ja piibu ja õlle kohta ma ei tea, aga vein sobib vanni ja lugemisega küll. ja kõik hea veini kõrvale (juust, viinamarjad). mõistlik on ka täis veinipudel käeulatuses hoida, sest tobe on vann ja lugemine pooleli jätta seepärast, et peab kusagile kaugemale veini järele jalutama. ahjaa, võibolla mingist kogusest tõesti need asjad ei sobi kokku; aga ma pole kindel, milline see kogus oleks.
6. raskeid raamatuid ei ole proovinud, vist. väikest paperbacki küll. saab nagu hakkama küll, ilma probleemideta. kas pean ära ka mõõtma, kui väike oli?
7. kui uni tuleb, siis tasuks raamat käest ära panna. kui hakkab külm, tuleb vanni asetatud õiges asendist (see on väga oluline!) dushist sooja vett juurde lasta. taiplikult on mul vanni kõrval tool kuiva (või kahe kuiva) käterätikuga, kuhu ma asetan raamatu, kui a) tuleb uni b) otsustan vannist välja tulla c) hakkan pead pesema d) on vaja veini juurde valada e) tuleb misiganes mõte, mis ei sobitu lugemisega vannis.
8. head lugemist!
ahjaa, pilti ma teile siia ei lisa, ärge lootkegi!