seenekotletid riisiga

ja veel midagi mu varasalvest lisaks:
Auväärsed köökmeistrid,
kui kellelgi jätkus oidu sügisel seened kuivama panna, oli tark. Aga kel ei jätkunud, saab poest nüüd siis metsaseente asemel austerservikuid või igavaks muutuvaid šampinjone.
60 g kuivatatud metsaseeni (500 g värskeid seeni)
200 g riisi
40 g riivsaia
sool
pipar
Kuivatat seened sukeldatakse vette ligunema. Las ligunevad 3 tundi. Värsked seened aga keedetakse.
Kui seened ette valmistet, hakite need imepeeneks. Riisist teete pudru, tõhusa liimja pudru.
Seened riisispudruga segamini, soola manu ja pipart ka. Mätsite kotletid valmis, keerutate noid riivsaias ja siis pannile, kus kuum ja rõõmsalt prõksuv õli.
Lauale võite anda seenesoustiga, mille teete puljonksist, kus seened keesid või leos olid ja rõõsast koorest, maitsestatuna riivitud muskaatpähklaga.
Volks