vürtsikad juustuküpsised

ootan juba terve päeva, millal fikon oma suurepärase jänesehautise retsepti üles paneb (tõesti, läks napilt, et ma panni lakkuma ei hakanud :P). aga seniks pakuks hoopis küpsiseid. on sellised soolased ja sobivad hästi õlle või veini kõrvale, aga lähevad ka niisama alla.
300g jahu
300g riivitud Shveitsi (või mingit muud pikantsemat) juustu
300g võid või margariini
2 muna
muskaatpähklit, cayenne- või chillipiprapulbrit
seesamiseemneid, purustatud mandleid, köömneid
määrimiseks 1 munakollane ja 1spl piima
Vahusta kausis rasvaine. Lisa ükshaaval munad, eelmine tuleb enne järgmise lisamist korralikult rasvainesse segada. Seejärel sega taignasse jahu, lisades seda vaheldumisi riivitud juustuga. Maitsesta muskaatpähkli ja piprapulbriga. Pane taigen toidukilesse ja aseta umbes üheks tunniks külmkappi.
Seejärel rulli taigen jahuga kaetud laual umbes poole sentimeetri paksuseks ja lõika koogivormidega küpsised välja. Pane ahi sooja 180 kraadi peale. Sega omavahel munakollane ja piim ning pintselda küpsised seguga. Puista küpsistele seesamiseemneid, mandlilaastusid, köömneid vastavalt maitsele.
Küpseta umbes 10 minutit.
maitseaineid võib panna üsna palju, nii et taignas ikka tunda on. muidu lahtub kuidagi ära küpsetamise ajal 🙂
ahjus on mul ka kauem olnud kui 10 minutit. seni kuni pealt kuldseks saavad. minu kogemus ütleb, et kui neid küpsetada siis, kui muu pere kodus on, kaovad need küpsised kiiremini, kui uus portsjon ahjust välja tuleb..