haiguste ajal pole eriti kokkamisege tegelenud. lihtsat kanasupi retsepti, mis koosneb peamiselt puljongi keetmisest, ma andma ei hakka.
pigem hoopis oma kogust üks Volksu vana kalaretsept. ma loodan, et turul ikka on veel värsket karpi või juhtub nii nagu alati – kui ma jaole plaanin minna, on kaup läbi?
kena karpkala (poolekilone)
4 supilusikat võid
4 supilusikat hapukoort (20 %)
30 g meresoola
4 küüslauguküünt
maitserohelust
Nonii. Karp puhastada, ilusti är pesta ja kuivatada kuivatuspaberiga. Küüslaugu peab puruks tampima (uhmris näituseks) ning selle küüslaugupuruga mätsida kogu kõht seest kokku. Kui see valmis, siis maksab kalakese tükkideks lõigata, aga suuremateks ikka, mitte lihtsalt seibistada.
Pann kuumaks ja või pannile särisema. Kalatükid võtta ettevaatlikult, et küüslauksisse jääks ja mätsida väljast mõlemalt poolt hapukoorega kokku (hapukoor olgu külm ja tahe). Supsti pannile kohe ja ahju. Küpsemise aeg pool tundi. 15 mindi pärast pööra teist külge.
Maitserohelusega üle ja lauale.
Volks