hapukapsasuppi, nagu ühte head eesti suppi ikka, annab teha mitmel eri moel. paneme siis siia mõned ritta:
Hapukapsasupp seapea ja seajalgadega
Pool seapead ja seakõrv, pool kl. odrakruupe, 3 l vett (1—2 sibulat)
2—2l hapukapsast, soola
Seapea ja seakõrv panna koos hapukapsaste, pestud odrakruupide ja sibulatega külma veega keema. Keeta pehmeks ja maitsestada enne lõplikku valmimist. Seapea anda eraldi vaagnal lauale.
Hapukapsasupp lambalihaga
500—600 g lambaliha, 1 sibul, 1l hapukapsaid, 1 spl. rasva (2—4 spl. odratangu), soola, 1 porgand 2 l vett
Liha panna külma veega keema, eemaldada vaht, lisada hapukapsad ja pestud
odratangud ning keeta. Pool tundi enne keetmise lõpetamist lisada rasvas
kuumutatud peenestatud sibul ja porgand. Keeta kõik pehmeks. Odratangude asemel võib kasutada ka jahu. Juurde võib anda ka verikäkke.
Hapukapsasupp kartulitega
500 g hapukapsaid, 1—2 porgandit, 400—500 g soolaliha, 4—5 keskmist kartulit
2 l vett, soola
Hapukapsad ja liha keeta peaaegu pehmeks, lisada riivitud porgandid, kartulid ja keeta kõik pehmeks. Maitsestada. Liha anda eraldi vaagnal lauale.
Hapukapsasupp põldubadega
400—500g sealiha, pool kl odratangu, 1 l hapukapsaid, 1 sibul, pool kl. kuivatatud põldube, soola, 2 l vett
Põldube leotada vees 6—8 tundi ja kupatada. Liha panna külma veega keema,
eemaldada vaht, lisada leotatud ja kupatatud oad, hapukapsad, odratangud ja
peenestatud sibul. Keeta kõik ained pehmeks ja maitsestada. Liha anda lauale
eraldi vaagnal või lõigata kuubikuteks ja panna supisse.