Oasalat

Et hiljuti on mõnel pool ubadest juttu olnud, siis panen siiakohta kirja oma lemmiku sooja oasalati retsepti:
1 pakk külmutatud rohelisi türgiube (võib ka teha enda kasvatatutest, aga need külmutatud on just parajaks suuruseks lõigatud ja laiskus ka maksab midagi)
1 purk punaseid konservube
2-3 küüslauguküünt
1-2 spl õli
1-2 spl veiniäädikat
soola
Keeda külmutatud oad soolaga maitsestatud vees, kurna ja pane kaussi, loputa konservoad konsrvivedelikust ja pane roheliste ubade juurde. Koori ja tükelda küüslauk. Aja õli pannil kuumaks, keera tuli alt ära ja pane küüslauk kuuma õlisse – pannil tuld all ei tohi olla, sest muidu kõrbeb küüslauk ära. Kalla õli koos küüslauguga ubade peale, lisa äädikasorts ja sega segi. Saab selline soe-külm salat. Kes tahab päris sooja, see võib punased oad ka pannil, törtsu veega soojaks ajada.