pannil praetud lambafileed punase veiniga

kohustuslik SLÕhtuleht tööl avanes Prisma reklaami ja alljärgneva retseptiga. et seda enesele säilitada, panen siia kirja 😉
allikaks on märgitud: “Kiired toidud” lk 131, Varrak
600g väikesi värskeid kartuleid
160g suhkruherneid, kaunte ots kärbitud
2spl oliivõli
4 lamba seljatükki või nimmefileed, ca 200g tükk; ääred maha lõigatud (mis ääred?)
170ml punast veini
1spl punase sõstra tarretist
2tl hakitud värsket tüümiani
30g võid, jahutatud ja kuubikuteks lõigatud
keetke kartuleid suures kastrulis kergelt soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit või pehmenemiseni. lisage suhkruherned ja keetke veel minut. kurnake köögivili, pange kastrulisse tagasi ja segage kergelt 1spl õliga läbi.
vahepeal kuumutage suurel pannil ülejäänud õli ka praadige lambafileesid keskmisel või pisut kõrgemal kuumusel kummaltki poolt 4-5 minutit või kuni liha on küps, aga seest roosa. võtke lihatükid pannilt, katke kinni ja hoidke soojas.
lisage pannile vein, sõstratarretis ja tüümian ning laske keema. keetke 5 minutit või kuni vedelik kahaneb ja muutub siirupitaoliseks. segage hulka või.
serveerimiseks lõigake lihast diagonaalsed viilud, jaotage neljale taldrikule ja tõstke lusikaga kastet peale. serveerige köögiviljadega.
mina:
1. ilmselt teen ma hernesteta ja ei sega õliga köögivilju.
2. võiga praadides pritsib liha oluliselt vähem kui taimeõliga praadides. taimne ja loomne rasv..
3. miks või peab olema kuubikuteks lõigatud?
4. ma lisaks tüümiani peale keetmist
5. ja punasesõstratarretise asendan ilmselt ps-mahlaga. sest seda mul on.