tomatipüreesupp

pasitab, et olen püreesuppide lainel..
2 keskmist sibulat
3 küünt küüslauku
700g tomateid või ka tomatipüreed
2spl (oliiv)õli või mingit muud rasvainet
7dl keeva vett
100ml värsket koort
puljongikuubik, maitserohelist soovi järgi

tomsupp096.jpg

koori ja puhasta küüslauk ja sibul, viiluta. koori tomatid ja viiluta samuti.
aja rasvaine potipõhjas kuumaks, keera kuumus väiksemaks ning lisa sibulad-küüslaugud. kuumuta neid, kuni hakkavad muutuma klaasjaks. lisa vesi, lase uuesti keema ning lisa tomatid või püree.
kasutasin taimseid puljongikuubikuid ning lisasin need ka selles etapis, tegelikult tuleks kuubik lisada natuke hiljem.
keeda ca 15 minutit ja lisa hakitud maitseroheline ning koor.
kui tõuseb keema, võta tulelt ära ning püreesta saumikseriga.
serveerimisel võid lisada riivitud juustu ja/või saiakuubikud.
01.09.2005
soovi korral võib lisada tshillipulbrit või mõnda teravat kastet ka, kui on soov saada vürtsikamat suppi. sel juhul üsna lõpus siis 😉
13.09.2005
vett võib ka umbes poole vähem panna ja osa asendada nt tomatimahlaga. sõltub vist tomatitest ka natuke :O