kana-püreesupp

va laiskus ei lase jälle mingit oma retsepti siia kribada, kopi-paste on märksa lihtsam 😛 Volksu varasalvest niisiis.
Püreesuppe püütakse pakkuda viimasel ajal kõikvõimalikes söögikohtades. reeglina on nood maitsetud plödid. Tehke kodus ise.
“Ujuv tibu”
2 supilusikut taluvõid (võib olla ka light-margariin, kaalujälgijad!)
1 hakitud keskmine sibul
3 sellerivart, hakitud ka
3 supilusikut nisupüüli
4 klaasi vett
1 kanafilee
1 keskmine kartul
4 teelusikat kanabuljooni pulbrit (kaks kuubikumi)
400 g. sparglivõsusid, puhastet ja hakitud kenasti
100 g. 10% rõõska koort
1 teelusik soyasousti
teelusikuotsaga musta tolmpipart
teelusikuotsaga valget tolmpipart
Või või mingi lait-margariin kokapotti sulama. Pane manu sibul ja hakitud seller ning poputa neid kuumaga nii 4-5 minti. Lisa jupphaaval saputades jahu, segades kogu aeg. Kupata minuti jagu ja är lase jahul klompi tõmmata. Lisa vesi, kanafilee ja buljoon. Jällegi sega ning lase kreemjaks. Tõsta keemiseni. Potti pikuti lõigutud (friikartula moodi) kartul ja hakitud spargel. Võta suur kuum maha ja hauta paarkümmend minti.
Nüüd panna valmis mikser, millega püreestad poti sisu. Püree nakstigi potti tagasi.
Rõõsk koor, sojasoust ja must ning valge pipar püreele manu panna ja supp keemiseni vedada.
Pääle supirohelust ning kõrvale röstleib. Soolasiiaga? 🙂
Volks