Paastu saabumise puhuks olgu see neile, kes liha ei meki.
pakk külmutet suuri põldube
250 g soolatud metsaseeni
50 g suitsujuustu
1 sibul
1 varsselleri vars
paar vart värsket basiilikut
kaks küüslauguküünt
pool klaasi valget veini
supilusik võid
Seened lasta 24 tundi liguneda vahepääl vett vahetades. Oad soolvees pehmeks lasta. Sibul-küüslauk pannil võist läbi ja väiksema ahjupoti põhja. Selle pääle vaheldumisi oad, hakitud seened, viilutet varsseller ja basiilik ning riivjuust. Soola ja pipart. Pritsida pool veinist ja tsipa vett ja ahju.
Poole haudumise pääl panna ülejäänud vein.
P.S. Ahjupott peab olema kaanega ja kaanetatult see hautis ka valmib! Enne lõplikku valmimist maksab kaas är võtta ja mõni juustuviil pääle panna ning veel ahjus lasta, kuni päälmine juust sula. Ja muidugi mainin, et parim haudepott on malmist!
Volks