kalahautis

enne kooli on kiire olnud ja ega ma nüüd mitu päeva lisa ka siia midagi.
vahepeal sai kodus küll ka üht-teist põnevat süüa tehtud, aga kuna tahaks juba pikali saada, siis läksin jälle oma varamu kallale ja pakun välja hoopis ühe mõnusa kalahautise.
600g väherasvase kala fileed (nt tursk, mintai)
3-5dl kalaleent
1 sibul
1 porgand
300g erinevaid köögivilju
(nt aeduba, minimais, varseller, spargelkapsas)
1 loorberileht
1tl soola
5 valget terapipart
2 tera vürtsi
(1spl võid)
½ porrulauku
½ sidrunit
Keeda sibula- ja porgandirattad, tükelda köögivilju ning maitseaineid, kuni viljad on poolpehmed. Määri ahjuvorm võiga ja aseta sinna fileetükid. Vala peale poole sidruni mahl ning porru- ja sidrunirattad. Lisa keedetud köögiviljad ja leem. Hauta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit või pliidil, kuni kala ja köögivili on küpsenud. Serveeri kartulitega.