mustikad hakkavad selleks aastaks küll läbi saama, aga..
taigen:
250g margariini või võid
75g suhkrut
1 muna
350g jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
täidis:
2-3 hapu õuna jagu kuubikuid
mustikaid
kaneeli
kate:
3 muna
3spl suhkrut
250g hapukoort
pane ahi sooja ca 200 kraadi juurde.
vahusta rasvaine suhkruga, lisa muna ja klopi see korralikult taignasse. lõpuks lisa sinna küpsetuspulbriga segatud jahu ja tee üsna kõva taigen. vajadusel võib jahu juurde panna – ja lõpp on mõistlik käega kokku sõtkuda, lusikaga hästi ei jõua.
suru taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja, tekita kõrgemad servad. tee koogipõhjale kahvliga mõned täkked ja pane ahju nii 10ks minutiks.
õuntest eralda seemnepesad ja vajadusel koori (võid selle teha ka enne taigna tegemist) ja haki kuubikuteks. mustikad võivad olla nii värsked kui külmutatud. ära pane mustikaid väga paksu kihina, muidu liguneb koogipõhi liiga läbi!
katteks vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks ning lisa hapukoor.
võta koogipõhi välja, kata mustikate ja õuntega, raputa peale kaneeli. seejärel vala kate õuna-mustikasegule ning pane kook ahju ning küpseta veel, kuni on pealt kena pruunikas.
plaaditäie jaoks võtta umbes 2-kordne kogus.
mõnus jäätisega 🙂