loomingulise kokkamisega on pikem paus sees olnud, üldse on toidutegemismõtetega pahasti.
aga siiski.. üks pisut teistsugune variant pikkpoisist.
400g lamba-looma hakkliha
400g sea-looma hakkliha
2 viilu saia
2 muna
2 suurt küünt kodumaist või 4 küünt välismaist küüslauku
soola, pipart, vett
aseta saiaviilud vee sisse likku ca tund enne taigna tegemist.
pane kaussi hakklihad, saiaviilud, milledest on suurme vesi välja pigistatud, toored munad, kooritud ja purustatud küüslauk, maitseained. sega kokku. vajadusel lisa taignasse pisut vett.
aseta vormi, lisa veidi vett ja pane 200-kraadisesse eelsoojendatud ahju. küpseta ca 10 minutit, siis keera kuumus ca 180 peale ja küpseta veel umbes kolmveerand tundi. aegajalt kasta veega, vajadusel võib olla lihtsalt kuum vesi.
kõrvale sobib kartulipuder pastinaagiga.