Tagurpidi õunakook kliidega

Palusin Pilleriinult, et ta mulle ka siia kasutaja teeks, et kui tuleb tuju söögitegemisest blogida, siis ei teeks ma seda mitte oma kodublogis, muude juttude vahele, vaid teeks seda hoopiski siin. Kuna ma hetkel tegelen oma tite- ja muust üleliigsest kaalust lahti saamisega, siis sellest lähtuvalt on ka enamus mu retsepte kerged. Alustuseks, siis õunakook.
4-5 suuremat haput õuna (antonovka tüüpi)
1tl kaneeli
3 spl suhkurt
4 spl nisukliisid
puhasta ja viiluta õunad, sega kaneel, suhkur ja nisukliid. võta ahjuvorm või koogivorm, lao vaheldumisi õunad ja kliisegu, pannes kõige alla kliisegu.
Taignaks:
1 muna
1 klaas hapupiima (väherasvast)
3 spl suhkurt
1/2 klaasi kaerakliisid
1/2 tl soodat
Sega kõik taignaks kokku ja kalla õuntele peale, hoolitse selle eest, et kõik õunad oleks kaetud ja kui taigent üle jääb, siis susi natuke lusikaga, et läheks õunte vahele ka.
Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit kuni õunad pehmed ja koogipind küps ja pruun.