Kuigi Taat norib meid seeneaastaga, leiab ikka vahest nõnda palju, et pannitäieks. Minge metsa, ütlen ma ja kes otsib, see leiab. Kümmelseeni olen teind juba aastaid, ei teagi, miks varem põhjust polnud retseptumit jagada…
500 g. värskeid seeni
50 g. suitsupekki
väikene sippul
pihutäis köömneid
500 g. kartohvlit
soola, musta pipart
kaks muna
pool klaasi piima
Seened vajavad äraviilutamist ja siis lähevad mõõduka kuumusega pannile, kust neilt kõik see vedelik välja lastakse. Vedelik ära valada tuleb.
Nüüd pannile kuubikuteks saetud pekk, peeneks hakit’ sippul ja köömned ühekorraga. Sirrata lasta.
Kartohvlid peavad enne mundrid keedetud olema – ja mitte kõige pehmemaks. Tuleb need ketasteks lõigata ja siis pekile manu pannile. Kui kõik hakkab mõnusalt krõmpsumaks minema, siis sool ja pipar meki järele.
Kõige lõppu pääle valada piimaga sassilöödud munad. Ja lasta kuni muna kokku läheb.
Õlu: Lager-tüüpi