täna on mult umbes 2 inimest küsinud, et mida teha kabatshokist. leidsin vanast heast raamatust “Rahvaste toite” sellise vahva hautise. kogused on muidugi sellised konkreetsed, aga ma ei usu, et midagi juhtub, kui umbes panna 😉
160g kabatshokki
80g aedube
80g värskeid herneid
1-2 porgandit
1 petersell
150g baklazhaani
150g tomatit
2spl tomatipüreed
2 piprakauna
1 sibul
100g taimeõli
1-2tl suhkrut
1 küüs küüslauku
1,5-2 kl vett või puljongit
soola, pipart.
puhastatud kabatshokid, porgandid, petersell, sibul ja baklazhaanid lõigatakse suurteks kuubikuteks ja hautatakse taimeõlis, kergelt pruunistunud köögiviljadele lisatakse vesi või puljong ja hautatakse kaanega kaetult. hautamise vältel lisatakse neljaks lõigatud tomatid ning kuuma veega ülevalatud piprakaunad ning hautatakse üheskoos pehmeks. herned ja kaunoad keedetakse eraldi väheses vedelikus pehmeks ning lisatakse teistele toiduainetele, kui need on valmis. maitsestatakse tambitud või purustatud küüslaugu, soola ja pipraga.