700 g loomaliha
300 g sibulat
5 küüslauguküünt
750 g kardulast
100 g sulatet võid
150 g hapupiima (ka kefiir võib olla)
2 muna
nisujahu
puljongit
sool, pipar
Sibulapoisid lõigatakse rõngasteks. Pool sibulast nakstigi kõrge servaga ahjupanni põhja. Kartul ka ümmargusteks viiludeks. Pool kartulist sibula pääle pannile. Kartuli pääle lihatükid, mis eelnevalt laiaks tambitud küüslaugu ja soolaga, jahus keeratud ja pannil pruunistet. Liha pääle järelejäänud sibul ja pipart veskist. Ja kardulas taas. Panni tuleb nüüd valada puljonksi, kuni poole kõrguseni. Pääle pritsida sulavõid, kaan pääle ja madala tulega ahju. Kuni pehmeks saab. Ahjust välja, pääle valada kahe muna ja hapupiima segu ning uuesti ahju – hästi kuumale tulele, kuni päält ilus näib. Vana hää Cabernet Sauvignon sobib siia juure rüübata.
Volks