sobrasin oma vanu retseptikogusid, see idee on päris ajakirjast Kodu ja Aed, 2003. aastast.
200g punast peakapsast
200g konservananassi
1 hapum õun
1 marineeritud kurk
sidunimahla, soola, suhkrut
lõika kapsas ribadeks ja tükelda ananass. koori ja puhasta õun ning lõika kuubikuteks, kurk ka kuubikuteks. sega kausis, lisa sidrunimahl ning maitseks soola ja suhkrut. võid kaunistada petersellilehtedega.
ilmselt ma ise segaks kapsa eelnevalt suhkruga ja tambiks läbi, et oleks pehmem. peab proovima :)
kolm toredat linki, seotud vähemal või rohkemal määral toitumisega :)
okolaad aiatab alandada vererõhku;
vitamiinilisandid võivad lühendada eluiga;
dieedid kahjustavad tervist.
kui esimene on lihtsalt üldhuvitav ja nö lohutus okolaadisõpradele, siis kaks viimast kummutavad mingeid laialtlevinud müüte.
viimase lambaga sain mõne lambamaksa ka. netis sorides ei jäänud midagi hullult isuäratavalt silma, nii mailisin Volksule. vastus on tüüpiline Volksu retsept, mis jätab interpreteerimisvõimalusi (need kogustega retseptid pole tglt üldse 'päris'-Volks):
noo, ma ususn, et juppideks ja õrnalt võist pannil läbi, siis rohelise pipra,
pisukese rosmariini, bataadi, kaali ja tüümianioksaga kurikuuma ahju. Pisut vett ka.
Pärast kurnad kastmevedeliku läbi sõela, lisad soraka magust punast portveini,
sirrad kopsikus läbi ja kutsud rahva roale.
lisan siis omapoolsed kogused ka:
1 lambamaks (ei kaalunud, ca pool kilo või natuke peale)
1 keskmine kaalikas (ca 800g)
500-600g bataati
rohelist pipart nii 30-40 tera + natuke purustet peale
maitseroheline tunde järgi
paprika sobis kõrvale hästi :)