peaks tegema kirjut koera. see kass arturi kook ei meeldi, ma ei fänna ei iiriseid ega maisipulki - seda oleks ju poest saada samas. korralikku kirjut koera pole - see, mida Selver pakub, on rummiessentsiga ära rikutud. mulle meeldib rumm ja rummikoogid, aga no kuulge, see pole see kook ju!
ja et teinepäev töö juures ka retsept käepärast oleks..
2 pakki vanilje- või kohviküpsiseid
250g marmelaadi
1dl rosinaid
3spl kakopulbrit
150g võid
0,5 purki suhkruga kondenspiima (ülejäänud pool purki võib ära süüa, talveks vaja rasva koguda :P)
tambi või pudista küpsised peeneks. lõika marmelaad kuubikuteks. sega kausis marmelaadikuubikud, küpsised, rosinad ja kakaopulber.
sulata kastrulis vaiksel tulel või, lisa kondentspiim. sega läbi. vala see segu kaussi muude ainete peale ja sega ühtlaseks.
aseta segu küpsetuspaberile ja mätsi ühtlaseks ning keera paber rulla. aseta külmikusse ja lase seista üle öö.
hommikul on nämm :)
Et pabistamise kõrvale tekitasin sellise küpsiseretsepti
150g mandleid (Euroshopperi pakike) röstida pannil
peotäis kreeka pähkleid
(pakipõhi kuivatatud maasikaid)
pool klaasi tumedat suhkurt
kõik köögikombaini ja nugadega rezhiimi peal peeneks.
Siis koguaeg segades juurde:
2/3 pakki võid
2 muna
1 pakk kohupiima.
Kuivained võiks enne ära segada.
umbes 1-1,5kl speltanisu helbeid, 1 tl peenestatud, kuivatatud piparmünti (võib avada panna 1-2 teekoti sisu), 1/2 tl soodad ja 4 tl kakaod Meie Mark.
Siis köögikombaini ja segi muude asjadega. Vajadusel jahu juurde, nii et saaks mitte äga kõva aga selline paks ja natuke nätske taigen.
Suure supilusikaga tõsta suured pätsid ja vajuta natuke laiali (nii et näeksid välja nagu cookied ameerika moodi) ja küpseta 20-25 minutit 180 kraadises ahjus
Ei ole väga magusad, ei ole liiga rammusad, aga on head :-)
600 g. lambakaela (kolm lõiku)
supilusikas nararabi (granaatõunaekstrakt) või klaas 100% granaatõunamahla (nektar on out)
ambala maitseainet
lambaliha maitseainet (mille ise võite segada: teravast tillist, kuivatet barbarissimarjadest, kuivatet küüslaugust ning purustet koriandrist)
kuivatet oregano
300 g. soolaseeni
50 g. taluvõid
purustet viie pipra segu
meresoola
Salatiks hiinakapsas, riivitud värske kurk, riivitud hapukurk, külmpress-oliivõli, valge veini äädikas estragoniga ning soola.
Lambakael on utekese ihust üks selline osa, mida tihti lihtsalt niisama praadida saab. Kondu kaelatüki keskel annab ainult vunki manu, sest kui saab kuuma, küpsetab seestpoolt lihaskiud kondi küljest lahti. Mis ongi ju eesmärk, kas pole?
Parim lambakael ei ole talle oma. Parim on selline aastase mää oma, et lihal oleks suurust ja mahlasust. Seega võiks utekene olla agneau ja mouttoni (tallek'se ja vanalamba) vahepääle jääv keskmises vanuses lambuke.
Nii poolteist senti paksud kaelatükid nõuavad võiga pruunistamist. Enne seda aga maksab nood kokku mätsida ambala ning lambavürtsiga. Pärast pruunust jäävad tükid õige madala kuuma pääle hauduma ning neile tuleb juurde anda nararab ja pisut soola. Ning lambakael peab saama ülipehmeks hautud. Värvi muudab see mää ka, granaatõunaekstraktile tänu. Aga ärge laske end häirida, sest kuldkollane eesti kartohvel kõrval tasakaalustab lihatüki esteetika.
Salati värv, nagu isegi mõistate on rohevalge. Aga keski ei keela lisada roosat sigurit või tuleneelajad lapsukesed tsäkivad sinna aktsendiks värske punase tillikauna.
Vein: pinot noir