erinevatest rabarberikookidest sai siiber. niisiis sai võetud kusagilt netist üks retsept ja seda muditud.
125g võid või margariini
2 karpi (300g) Farmi maitsestamata toorjuustu
250g suhkrut
3 muna
300g kooritud banaane
1tl vanillisuhkrut
400g jahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
100g kookoshelbeid
2spl suhkrut
2tl kaneeli
võta toorjuust ja või ca tund varem kapist välja pehmenema.
pane ahi soojenema 180 kraadi peale.
sega või suhkruga, lisa toorjuust ja klopi ühtlaseks (ei pea vahtu kloppima). lisa ükshaaval munad, segades iga muna enne järgmise lisamist korralikult taignasse.
püreeri banaanid ja lisa eelnenule.
sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sõelu taignasse.
purusta kookoslaastud ning sega suhkru ja kaneeliga. lisa umbes pool segu taignale.
aseta 26cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber ning vala taigen vormi. puista peale ülejäänud kookossegu.
küpseta ca tund, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb välja tõmmates puhtaks.
enne vormist eemaldamist lase umbes pool tundi jahtuda.
soojalt sobib väga hästi nt jäätisega, külmalt aga kohvi kõrvale.