selle retsepti aluseks on Nigella Banana and butterscotch muffins. esimest korda sain selle baasil tehtud muffineid ca kuu aega tagasi külas ja siis küsisin retsepti. sain selle koos paari soovitusega ja lõpuks teen ikka mingi veidi-veidi muudetud variandi.
aga neile, kes ei viitsi võõrkeelsest õpetusest end läbi närida, minu versioon.
6 küpset banaani
250ml õli
4-5 muna (mul oli pisemad munad ja panin 5)
500g jahu
ca 200g tuhksuhkrut (aga võib panna ka demerara suhkrut, sobib väga hästi ja sellega oli tehtud tookord, kui ma esimest korda proovisin)
1tl soodat
3tl küpsetuspulbrit
100-150g okolaadinööpe (või riivitud mõruokolaadi)
pane ahi sooja 190-200 kraadi juurde.
püreesta banaanid. vale pisemasse kaussi õli ja löö sinna sisse munad. sega korralikult.
mõõda suurde kaussi jahu, suhkur, sooda ja küpsetuspulber. lisa õli-munasegu ja püreestatud banaanid. sega ühtlaseks taignaks.
aseta suure lusika abil muffinipaberitega vooderdatud vormi. puista peale okolaadinööpe või riivokolaadi. soovi korral võid riivokolaadi ettevaatlikult taignasse segada kõige lõpuks.
küpseta ca 20 minutit.