22. aprill 2010

räime-kartulivorm toorjuustuga

ma mõtlesin, et teen täna kalasuppi. aga Stockmannis polnudki supikogu ja ostsin hoopis räimefileesid.
ma ei näe mõtet osta (küll odavalt) rookimata räimi, sest rookimiseks kulub aega ja nagunii pool läheb raisku. mu kass ju ei söö kalarappeid :P

500g räimefileesid
5-7 kartulit (soovi järgi rohkem või vähem)
2 muna
200g vahukoort
100g (Farmi) toorjuustu
soola, pipart, tilli
(1 mugulsibul)

pane ahi sooja ca 190 kraadi peale.
koori ja viiluta kartulid ning aseta ahjuvormi vormi põhja. pane kihtide vahele natuke soola ja pipart. kartulite peale laota rullikeeratud räimefileed (suurema pindalaga vormi korral laota fileed lihtsalt kartulitele). soovi korral aseta fileede vahele või alla sibularõngaid. puista kala üle soola ja pipra ning hakitud tilliga.
löö munad lahti, lisa koor ja veidi aega soojas seisnud toorjuust, sega kahvli või mikseriga ühtlaseks. vala vormile.
aseta vorm ahju ja küpseta umbes 1,5 tundi.



kribas pilleriin 04.22.10 22:39
arvamused

Kalapea on värskuse indikaator- kui ma näen müügil ühes kohas 2 päeva värsket räime peaga ja kolmandal päeval ilma peata, siis mõnes kohas tähendab see vaid üht...ei pruugi kehtida kõigi kaupmeeste kohta:)

kribas: niisama 04.25.10 11:37
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)