tänane Saaremaa LPT Hollandi leibjuust on päris hea jälle. augud on üsna ümarad ja maitse pole liiga happeline. ka on lõigatav.
erinevalt enamikest kodumaistest juustudest.
mina ei tea, mis nende juustudega õieti juhtunud on. olid ju ometi meil ka saada korralikud ja erineva maitsega kõvad ja pehmed juustud? nüüd on kodumaine juust enamasti pehme ebamäärase maitse ja mittevalmis aukudega käkk. vabandust, aga ma ei oska teistmoodi nimetada. ma vahel ikka ostan mingeid suvalisi asju ka, et taaskord pettuda. ka seesama saarlaste Hollandi leiva kvaliteet on kõikuma hakanud ja ma uurin enne pakendi korvi poetamist seda päris pikalt.
jah, ma olen kuulnud neid jutte piimatöösuste poolt, et tooraine pole enam sama mis enne. aga ma ei olegi päriselt aru saanud, et mis siis nii erinev on. ja et miks siis ikkagi just meil on probleemid? et mismoodi näiteks Rootsi ja Saksa ja Soome juustutööstuste tooraine on parem?
ma tõesti ei tea seda ja ehk keegi oskab mulle täpsemalt ära rääkida?
muide, ka kõige parema maitsega sai poes ei ole kahjuks Eesti oma. jah, teda müüakse Eesti firma kaudu, aga päritolumaa on Läti. kuid see on ainus sai, millel on normaalse saia maitse ja mis ei pudise laiali (ma ei räägi väiketööstuste saiadest, mille konsistents on suurte firmade saiade omast nagunii parem; aga noid saiu reeglina hüper-supermarketitest ei leia ka).
kribas pilleriin 10.03.08 19:10juustunduses on suurim häda juustuhindade ja konjunktuuri omavaheline kähmlus
enamus Eesti meiereisid püüab hoida laabijuustu psühholoogilist hinnapiiri 100 eeku kilost ja seetõttu luiskab tooraine kehvemaks.
tegelikult tooraine muutub paremaks kogu aeg, kulud kasvavad aga, hinda ei juleta järsku tõsta. Ongi kahvel.
Margijuustu puhul ei ole mingit kära. Margijuust on kallis ja peabki olema. Samas, kui vaadata Eestis tehtavate margijuustude hinda (nt Breti Blue või Breti Brie), siis siin on kasvuruumi küllaga Euroopaga võrreldes. Suht odav on - 10 eurot kilo ei ole mingi margijuustu hind, kui see on hea.
kribas: Volks 10.15.08 21:49