31. detsember 2007

kõrvitsamarmelaad ingveriga

ammulubatud kõrvitsamoosi retsept siis:

2kg kõrvitsat
200g ingverijuurt
3 sidrunit
1kg moosisuhkrut

lõika kõrvits kuubikuteks. puhasta ja riivi ingverijuur. pese sidrunid ja riivi sidrunikoor pealt ära, eemalda valge kiht ja tükelda sidrunite sisu.
pane vähese veega keema ning keeda kõrvits-ingver-sidrunisisu, kuni kõrvits on pehme. pressi läbi sõela või purusta saumikseriga.
nüüd sega sisse suhkur ja sidrunikoored, ning keeda marmelaadiks. seda on parem teha laiemas madalamas potis ning peab üsna tihti segama.

suur hulk neid hoidiseid läks mul jõulukinkideks ;)
sobib muide ka salatiks lihatoitude juurde.

kribas pilleriin 12.31.07 14:30
arvamused

PilleRiin - ma uudistan, et kas see ingveri kogus oli paras selle kõrvitsa koguse jaoks? Plaanis täna-homme ka seda moosi teha nimelt..

kribas: Pille 09.29.08 14:13

Pille, tegelikult on see maitse asi. mina paneksin veidi rohkemgi :) aga siis ilmselt peaks selle hoidise nime ka muutma :P

kribas: PilleRiin 09.29.08 16:01

Paremat moosi pole olemas(Y)

kribas: gerli 11.19.09 13:14

Parim(Y)

kribas: gerli 11.19.09 13:15
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)