25. august 2005

tomatipüreesupp

pasitab, et olen püreesuppide lainel..

2 keskmist sibulat
3 küünt küüslauku
700g tomateid või ka tomatipüreed
2spl (oliiv)õli või mingit muud rasvainet
7dl keeva vett
100ml värsket koort
puljongikuubik, maitserohelist soovi järgi


tomsupp096.jpg


koori ja puhasta küüslauk ja sibul, viiluta. koori tomatid ja viiluta samuti.
aja rasvaine potipõhjas kuumaks, keera kuumus väiksemaks ning lisa sibulad-küüslaugud. kuumuta neid, kuni hakkavad muutuma klaasjaks. lisa vesi, lase uuesti keema ning lisa tomatid või püree.
kasutasin taimseid puljongikuubikuid ning lisasin need ka selles etapis, tegelikult tuleks kuubik lisada natuke hiljem.
keeda ca 15 minutit ja lisa hakitud maitseroheline ning koor.
kui tõuseb keema, võta tulelt ära ning püreesta saumikseriga.
serveerimisel võid lisada riivitud juustu ja/või saiakuubikud.

01.09.2005
soovi korral võib lisada tshillipulbrit või mõnda teravat kastet ka, kui on soov saada vürtsikamat suppi. sel juhul üsna lõpus siis ;)

13.09.2005
vett võib ka umbes poole vähem panna ja osa asendada nt tomatimahlaga. sõltub vist tomatitest ka natuke :O

kribas pilleriin 08.25.05 18:46
arvamused

isegi minu kokandusoskustega inimene sai selle supiga edukalt hakkama. S.t. et ta peale valmimist maitses ka nagu tomatisupp (mis on väga haruldane!). Ja tobedalt hästi maitses, sest 10 minutiga oli pott tühi. Põhilise osa sõi mu mees, kes ei söö tomatisuppi..

kribas: catts 08.27.05 18:56

mnamma!

kribas: 09.01.05 17:29

suht lihtne supp, mingite ei tea mis köögiviljade ja lihadega ei viitsi ma kohe kindlasti jamada. Seega proovisin teha.
Kõik kulges etdukalt, isegi plastmass otsaga saumikser ei suland üles! ( aitäh energiale julgustuse eest !)
Maitsestasin oma koduümbrusest korjatud punega.
Väga maitsev sai, mees tuli küsis mis asi see on?:O Proovis ka natuke, pärast läks võttis juurde riivis pool juustu supi sisse ja ütles: "Käib kah!". See on ka maksimum mis ta öelda sai. Emale ka maitses, isa pole veel proovinud, temaga võib tekkida see probleem, et selles supis pole liha, aga no selle vastu tuleb kanakoib ette anda.

Igatahes väga hea ja tegelikult mittemillestki tehtud ju...

kribas: Zoom 09.01.05 19:26

No ma tegin siis ka oma mehe peal loomkatseid. Tulemus: kui olin talle seda suppi juba kaks õhtut söötnud ja järgmise lõuna ajal küsisin, kas sööb prae ette veel, sain vastuseks: "Ma ei tea... kui just praadi vähe oleks... no hea küll." Ju siis söödav.

kribas: kit 09.03.05 17:06

mida sa siis kus sa selle hapukooore panid?

kribas: hc 01.12.08 16:51

,et ma tegin pakitomatitest ja selle vee panin ka sinna olin ikka loll sup liiga vedel ei no ägre unustage mainimata asju selliseid kui!!

kribas: hcelena 01.12.08 17:46

hapukoort ei ole. on rõõsk koor. soovitatavalt 35-38%.
purgitomatitega ma ei ole ise teinud, loogiliselt siis ei ole vaja lisavett eriti. väga raske on anda juhiseid absoluutselt igaks elujuhtumiks ;) natuke peab seda supi paksust ise ka jälgima.
loodan, et teine kord õnnestub paremini :)

kribas: pilleriin 01.16.08 00:05

endiselt hea supp, tegin seekord saiakuubikuid ka, neid oleks võind tervest röstsaiast teha, hea krõbistada! Millal see rasvane enne halb on old? :P

kribas: zoom 09.05.09 19:22
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)