värsket lillkapsast tuleb praegu ema juurest peenralt rohkem, kui ära süüa jõuab. pingutame ja sööme.
1 lillkapsas (ca 1kg)
paar porgandit
1 keskmine sibul
peotäis hakitud supijuurikaid (juurseller, petersell)
1l puljongit (ise keedetud või kuubikust)
200-300g kanafileed
1 pakk (200ml) rõõska koort
tilli
1spl toiduõli
oma aia lillkapsas tasub panna soolvette nii tunniks seisma, saab ussidest-putukatest lahti. kui on talvel külmutatud kapsas, siis ei pea; ka poeomad on enamasti 'putukavabalt' kasvatatud. lõika kapsa õisik tükkideks.
puhasta sibul ja lõika ribadeks, tükelda porgandid kuubikuteks. pann keskmisele kuumusele, õli peale, sibul-porgand-supijuurikad pannile. kõrvale supipotiga vesi või valmis puljong keema. pannil olevat sega ja kuumuta, kuni hakkab mõnusat lõhna tulema ja sibul muutub kergelt klaasjaks. supipotti ja terve kanafilee juurde. vajadusel lisa puljongikuubik. lase keema ja keeda nii 10 minutit, siis lisa lillkapsaõisikud. keeda veel ca 20 minutit.
tõsta kanafilee potist välja ja lõika sobivateks supitükkideks. potis olevad aedviljad purusta saumikseriga ühtlaseks püreeks. püreestamise lõpul kalla sisse rõõsk koor.
lisa kanatükid ja hakitud till.
soovi korral võib seda valmistada ka ilma kanata.
kribas pilleriin 08.08.05 20:11Mitmele inimesele see retsept arvestatud on?
kribas: Kevadlilleke 08.09.05 21:14meie sõime 3kesi (üks oli siis laps) ja natuke jäi järgi. kokaraamatutes oleks selline kogus kindlasti 4le :)
kribas: PilleRiin 08.10.05 12:33vegga hia supp on:) olen juba kaks korda teinud seda ja isegi mu mees, kes muidu suur juurviljasuppide fänn pole, sööb ja kiidab:P
kribas: kitty 08.31.05 23:55tõesti väga väga hea supp. Lihtne teha ja väga maitsev. ainult et kana muutus keedes kuidagi kuivaks ja kõvaks. võibolla kees liiga kaua
kribas: rõõõmus 08.01.06 20:39Väga hea supp, just tegin seda. Lisasin 2 küüslaauguküünt ka, see muutis asja veel paremaks (vähemalt mulle küll). Kana jäi täitsa hea, tuleb ainult jah vaadata, et liiga ei saaks.
kribas: Renita 08.25.06 19:24eks siia võib maitse järgi lisada erinevaid asju veel muidugi, peab lihtsalt vaatama, et lillkapsast 'ära ei tapa'.
talvel võib põhjaks kasutada külmutet lillekapsast, aga olen teinud ka pakist nimega 'kahe kapsa segu'.
kana võib olla erinev ja sealt ka keetmisaeg varieeruda.