Vaat, kes seda enne näind, et lihatükk ise suu avab ning - ampsti - teeb.
Aga siin on säherdune, mille puhul teadagi köögikatid ja köögimatid silma säravaks ajavad. Eriti matid.
600 g vasika- või loomaliha
kõrvitsaseemneid
ohtralt küüslauku
100 g suitsupekki
Liha jupitage veits suuremaks kui guljashi-prae tükid, no nii 2 sentimeetrit külg. Siis parajast suskav nuga, millega tee tasku lihtükki. Pikikiudu! Tasku sisse peab mahtuma küüslauguküüs (või pool...), koorest vabastet kõrvitsaseeme ja tükike suitsupekki, suts soolagi.
Ampsud lastakse õlisse (fritüüri). Välja võtta ja sinna manu andke kurgi, hapukurgi, tomatijuppe (kes tahab, punase sibula rõnglaid), musti oliive.
Vein: bonarda
kribas 10.19.04 19:44