selline imelihtne, aga imemaitsev itaalia eine :)
4 viilu ciabattat vm. (itaalia) saia
2-3 küüslauguküünt
4-5 tomatit
3-4 vart värsket basiilikut
oliivõli, soola, pipart
puhasta ja haki tomatid kuubikuteks ja pane kaussi. puhasta küüslaugud ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi tomatite kohal, et õli kaduma ei läheks :) haki basiilik peeneks ning lisa tomati-küüslaugu segule. vala peale tilgake oliivõli (parim on külmpressõli), raputa soola-pipart ning sega ära. jäta seisma.
nii. nüüd pane ahi sooja ja rösti saiaviilud ära. pane viilud ikka sooja ahju ja hoia neid seal umbes 5 minutit, vajadusel pööra külge.
veel kuumadele saiadele pane tomatisegu peale. kaunista värskete basiilikulehtedega.
kui kasutad pikka saia, siis võid lõigata saia pikuti pooleks ning seejärel sobia suurusega tükkideks. arvesta sellejuures, et sellest kattekogusest jätkub umbes 4le tavalisele saiaviilule.
võib teha ka nii, et küüslauku ei lisa kattele, vaid määrid saiu küüslaugu või küüslauguvõiga peale röstimist.
muide, sobib imehästi veinikõrvaseks :)
välja võiks tulemus näha umbes nii:
eks peale saunaõhtut läheb õllekõrvasena töösse.
hea amps kõrvale :)
aga ma lisaks veel ahjus ka juustu,mmm
bruschetta on kahtlemata hullutamas eesti inimesi oma lihtsuse, vahemeremaitse ja uudsusega
tegelikkuses on selle nimi einevõileib, aga noh, bruschetta ikka kõlab paremini ja vahest tekitab suurema isu
isikliselt olen valmistanud bruschettasid erineva kattega, millest baguette'iga olid parimad seene-kodujuustu ja oliivi-päikesekuivatet tomati omad
Volks
kribas: Volks 03.02.04 15:12