19. jaanuar 2004

marineeritud küüslauk

ise tatine olles mõtlen, et miks ma seda asja juba kunagi enne valmis ei teinud :p eks katsun õhtul teha..

5-6 tervet küüslauku (koorituna kõva kuhjaga 1/2l purgitäis)
1dl veiniäädikat või 6% tavalist äädikat
1dl vett
2tl soola
4-5spl suhkrut
2-3 loorberilehte
1sl purustatud musta pipart
1/2dl õli
(värsket rosmariini)

kõik marinaadiained (v.a. õli ja rosmariin) panna potti ja kuumuta pea keemiseni. lisa kooritud küüned ja keeda tasasel tulel 4-5 min (ära lase liig pehmeks). peale keetmist lisa rosmariinioks ja õli. siis vala kogu kupatus purki ja lase toatemperatuuril jahtuda. kohe, kui enam ei kõrveta, võib ka sööma hakata.
ja muidugi tänud Neemele, kes kunagi selle retsepti mulle jagas :)
säilib külmkapis paar nädalat - või vähem, kui kiiremini ära süüakse :)

kribas pilleriin 01.19.04 14:20
arvamused

Mõni kodanik on küüslaugud ära söönud ja siis sellest purgipõhja jäänud marinaadist pärast veel sousti valmis teinud. Proovisin ka, aga minu meelest sai liiga magus.

kribas: Neeme 01.26.04 18:49

muide, ma panin rosmariini asemel basiiliku. sai ka hea :)

kribas: pilleriin 01.29.04 23:54

Järgijäänud vedelik sobiv suurepäraselt igasuguste salatite ja pajaroogade maitsestamiseks! Mmmmm

kribas: Jaak 07.19.04 17:20

pole veel proovimud aga ühte moodi tegin ja läksid kõik purgid käärima,kohe teine päev

kribas: siim 10.17.04 09:30

Ma vist küll viimased 5 aastat teinud ikka nii purki kaks-kolm talve jooksul ja käärima pole ükski läinud.

kribas: Neeme 10.21.04 20:54

nämm :)
pilt on siin

kribas: pilleriin 11.28.04 23:41

Ingveriga variant on jama: ingveri maitse kipub domineerima ja ega ta küüslauguga hästi sobigi. Kõik teised, mis esimesel advendil said tehtud ja seni ära maitstud, on olnud üsna hääd.

kribas: Neeme 01.16.05 14:37

5 spl suhkrut ja 2 tl soola....kas ta liiga magus ei saa?

kribas: elina 02.28.05 17:43

tegin ära. tegelt mingi 1..2 nädalat külmkapis seisnuna parem. polnud mingeid värskeid ürte, tegin kuivatatud basiilikuga. väga hea. ainult mulle tundub, et nati vbl pehme. aga see tundub ainult mulle.

kribas: line 02.01.06 13:25

Retsept on muidugugi väga vägev aga tahaks teada palju seda basiilikut tuleb panna no kas või nii umbes ? Ja palun ärge öelge et tunde järgi , parem oleks kasvõi mingigi kogus :)

kribas: Hundikutsikas 03.23.09 17:58

Mulle ei meeldinud. 4-5 mintsa on ilmselgelt liiga pikk aeg keetmiseks. 2 oleks maksimum. Seega edaspidi targem.

kribas: Tuuli 12.21.09 10:01
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)