linnuliha tarbimisest
raadiost just öeldi, et Venemaa keelas Ukrainast lihaimpordi, kuna võib olla ohtlik inimeste tervisele
tervisekaitseinspektsiooni kodulehelt soovitused linnuliha käsitlemiseks:link
* Töödelge toorest ja keedetud/küpsetatud linnuliha ning muid toiduaineid eraldi (eraldi laud, nuga, nõud).* Peske käsi toore ja keedetud/küpsetatud linnuliha ning muude toiduainete töötlemise vahel.
* Ärge sööge ega kasutage toiduvalmistamisel tooreid ja poolvedelaid mune.
* Peske käsi pärast toore, külmutatud ja ülessulatatud linnuliha ja kanamunade käitlemist.
* Kuumtöödelge (keetke, küpsetage) linnuliha ja kanamune: liha sisemuses peab temperatuur tõusma vähemalt +70°
C-ni (soovitatavalt +74°C); muna ei tohi olla vedel või poolvedel.* Ärge sööge toorest linnuliha ja tooreid mune.