sinepised jänesekoivad

selline argipäeva õhtusöök. originaalretsept lubab küll krõbedat katet, aga minu tulemus ei luba krõbedat pealkirja lisada. eesti keelde ka, kogusteta:

jänesekoibi vastavalt sööjate arvule
teralist sinepit (ma kasutasin inglise poolmagusat sinepit, mitte prantsuse teravat)
riivsaia – pigem jämedamat, mida mul ei olnud
2spl oliivõli

sinepijanes075

pane ahi sooja 200 kraadi juurde. kui ahi on soe, vala ahjuvormi põhja õli ja aseta ahju, et õli soojeneks.
vahepeal määri koivad korralikult sinepiga sisse ning kata korralikult riivsaiaga. aseta sooja õli sisse ahjuvormi, küpseta minutit 20-25 (ahjud on erinevad). siis keera külgeka küpseta veel 15-20 minutit.

kõrvale tegin mitte kartulipüreed, nagu tundub, vaid kollase peedi – pastinaagipüreed (või ja piima ja vähese soolaga), klassikalist punase veini kastet ning salatiks on punapeediidandid.