blond hetk

kuna ma sain esikusse lõpuks jalatsikapi, aga sellise, mis on tuleb seina külge ka kinnitada, on esikus vaja muidugi remont teha. sest linoleum on juba sellline siit-sealt rääbakas ja ühe tapeedinurgaga tegid kassid ka mingil hetkel üks-null. ja kui juba kapp seina küljes on, siis no selle tapeedipaani saaks veel ära vahetada, aga linoleumi jaoks tuleks ju kapp lahti kruvida jälle ja see on teadagi suur töö 😛

igatahes. linoleum on nurgas olemas (ja ma loodan, et ikka jagub, sai mingi varuga ostetud), tapeedipanija olemas (äravõtmine pidi toimuma eile, aga minust sõltumatult, nagu mu puhul ikka, lükkus see – ehk tänasesse?), aga tapeeti mitte.
mõõdan ja mõõdan mina seda kahe nurgaga paani ja saan laiuseks kummalised umbes 116cm. värvitav tapeet siis, eksole. ja ise rõõmustan, et oh, ma nägin poes seda meetriga ka müügil. et ehk ei pea ühe paani pärast ostma tervet pagana rulli.

novot, ja siis selgub poes (ja mitte ühes), et rulli laius on 106cm. jalutan juhmilt välja ja ei saa üldse aru. no pole standardid ju muutunud selle 10+ aastaga ometi? ja kohe nii, et kõik ongi selles mõõdus?
kodus mõõdan uuesti üle, ikka sama tulemus.
ja siis, telefonikõne peale, jään korraga nuputama – nagu ütlesin, on see kahe nurgaga paan. ja kui ma nüüd mõõdan sellest sisenurgast laiemale poole, saan tulemuseks – 106cm! ja teisele poole jääb napp 10cm. aga kuidagi nii on, et üldse pole näha mingit liitekohta seal nurgas, kuid ilmselgelt peab olema. et ehk tegu on ühe paani ja siis ühe 10cm laiuse ribaga hoopis! doh!
eriti selgeks sai, kui mõõtsin paar teist paani ära, mis olid kenasti 106cm laiad. aga ega enne ei tule ju selle peale ometi..

iseasi on nüüd see, et kahe paani jagu osta tundub mõttetu. kuna see tapeet on niisama trähniline ja see 10cm on osaliselt veel ukseliistu all peidus, siis äkki lapiks teistpidi tapeediribadest selle kokku? nagunii on esikus neid nö lapitud kohti veel, kui ei vaata, ei torka silma.