oh, tool!

eksole, täiesti üllatav, jälle tool.
ootamatult siginenud vaba aeg tuleb ju ära sisustada ja eilne hõige FB-s tekitas õnneks piisavalt kiirelt ka tulemuslikke reaktsioone.
jaa, mul on üks poolik tool, aga selle lõpetamise jaoks pole pitskruve (või ma ei tea, äkki paneks omale õhtuks istumise alla niisama?) ja siis on üks, mis tahab natuke (puidu)tööriistu, mida mul ei ole, st ma pean sellega kunagi minema sinna, kus on.

tool7

aga jah, selline taburett või tool siis seekord. algsel vaatamisel väga kiire ja lihtne töö, aga..
hakkan mina toolipõhja lahti kruvima ja selgub, et kaks polti keerlevad mutritega kenasti kaasa. kiskusin vana katte siis maha pealtpoolt, niigi katkine teine – ja poldid, selgus, on lihtsalt ümarate peadega. et ehk pole kusagilt kuidagi hoida vastu ka, poolenisti vineeri sees veel. noh.. töökinnas kätte, ei aita ka. mingit kummijullat, mis äkki aitaks, ei tulnud ka pähe. natuke õli mutri vahele, tükk aega nikerdamist ja sain kätte lõpuks. ütleme, et kõva kolmandik tööks kulund aega.
teine kolmandik läks vana kanga mahavõtmisele. jaa, pealt tuli kenasti, aga alt oli see kinni papinaelta ja mingi imeliimiga.. nii et see oli ka jupp aega nikerdamist-kraapimist.

toolikas495

no ja umbes kolmandik aega siis uuele kattele. pehmenduseks vatiin + vatiin, kate peale. pilt ei tee kangale au (ma ei hakanud muud valgust ootama), väga lahe retrokas on tegelikult.

toolijalad jäid hinge kraapima. meelsasti oleks need ära lihvinud-lakkinud ka, aga omanik ei arvanud selle kohta midagi, arvas, et võtaks õhtul ikka tooli kaasa. et hommikul tööle minnes tõi ära ja õhtul viib sujuvalt tagasi 😛

hiljem: ahaa, vist ikka teen jalad ka korda, et oleks kokku kena. ja ma ei saa, lisan kangapildi eraldi, see lihtsalt on nii šeff kangas 🙂

8489