teisipäevane kiri laupäevast

mul on see eelmine laupäev veel ripakil. no lihtsalt oli selline päev, et peab mõne märgi maha jätma ometi. ajaloo huvides, näiteks.
täpselt selline päev, mille peale võiks küsida, et oot, laupäev peaks olema puhkamiseks.. sest pärast on vaja päeva, et välja puhata 😛
aga no ongi puhkus mingitest muudest asjadest.

lõunast oli Nõmme Muusikakooli juubelikontsert Estonias. no nunnu, ikka lähme ju.
aga selle planeeringuga oli ikka jube puusse pandud, ma olin täiesti hämmingus. kava oli kenasti, et kaks poolt ja vahel 10 min vaheaega. nii et kui esimene pool umbes 40 minutiga läbi sai, mõtlesin, et no jube super ju, ongi maksimaalselt kaks tundi, nagu ma umbes arvestasin.
hah!
kui ma seda peale vaheaega ütlesin sõbrannale, sama kooli vilistlasele ja tegevale muusikaõpetajale kusagil mujal, et näe, ei lähegi pikalt, naeris ta kohe, et unistagu ma ainult. no ja näitas, et näe, mingi kontserdi osa ja orkestrid ja puha. et ei ole midagi see teine pool teine 40 minti ega ka mitte 45. ja näe, kõned ka.
nojah.
teine pool oligi umbes kaks tundi.
ja vaheaeg oli pikem, kui 10 minti, muidugi.
nii et umbes kolm tundi kuluski ära.
iseenesest ei oleks olnud hullu, kui ma oleksin osanud end moraalselt selleks ette valmistada. nüüd oli küll lõpuks täitsa tüdimus ees.
ja nälg, muidugi, lapsel ka.
muidu oli kontsert uhke ja hää, ei ütle midagi paha. jah, kava võiks teinekord mingi kerge kujunduse ka saada, aga ilmselgelt tegelevad sellega sekretärid või midagi.

igatahes koju jõudes oli küll päris hea tunne.
aga õhtuks olid PÖFFile piletid ning korraga käidi välja idee, et läheks enne veel korra spaasse ka. nii et kiirkülastus laupeävaõhtuselt täistuubitud spaasse, kiire söök ja kiire kõnd kinno.

fimiks Ümbruskonna helid.
omamoodi huvitav film. üsnagi eklektiline ja natuke eestifilmilik, et ehk mingeid asju tuli ise juurde mõelda, nähtu põhjal. aga mitte üle mõistuse raske. tegelikult isegi üsna kerge, kohati päris totter ja.. ikkagi jäi osa filmi näitamata. see kahtlus oli hinges seansi lõppedes ja tõesti, alla kahe tunni näidati.
aga jah, linn, kujundid, inimesed, situatsioonid.. helid? ka helid, muidugi.
tegelikult ma ei oska sellest filmist väga kirjutadagi.

õhtune idüll kassiga sai veidi segatud, aga kass vist on selle andestanud.