sinepi-mee ahjulõhe

see retsept jäi mulle silma juba mõni aeg tagasi, aga mul nagu puudus mingi julgus seda proovida. lugesin küll kommentaare retsepti all, mis olid kiitvad – aga ikka tundus kahtlane. ma ikka aegajalt proovin punast kala teha natuke teistmoodi, kui mu nö firmaretsept on, aga enamasti ei rahulda tulemus mind. nt majoneesiga kaetult oli täielik läbikukkumine mu jaoks.
aga igatahes, üle tüki aja on meil kala kodus (teine filee soolatud ja nö jäägid supitegu ootamas) ning otsustasin ikkagi proovi teha.

1 lõhefilee (ma arvan, et see võis olla poole kilo kandis)
2spl vene või dijoni sinepit (kindlasti ilma kuhjata ja pigem veidi vähem kui rohkem)
3spl mett
2tl muscovado suhkrut
soola, pipart

pane ahi sooja ca 200 kraadi juurde. sega sinep, mesi ja suhkur omavahel korralikult. algses retseptis oli ainult suhkur, aga keegi soovitas ka meega proovida. siiski lisasin natuke suhkrut, kuna muscovadol on üsna omapärane karamelline maitse ja arvasin, et ehk oleks seda veidi vaja. soovi korral võib mee-suhkru vahekorda muuta muidugi või tehagi ainult suhkruga.
aseta kala ahjuvormi, soovitan eelnevalt see fooliumiga vooderdada, siis saab seda hiljem natuke kalale peale tõmmata. maitsesta vähese soola ja pipraga ning kalla üle sinepi-meeseguga.
aseta ahju ja küpseta umbes 12-15 minutit (sõltub filee suurusest muidugi).
serveerimisel kasuta tekkinud vedelikku soustiks.

poeg väitis, et see on parim lõhe, mida ta saanud on – ja ta on seda saanud ikka mitmes kohas ja mitmel moel.