emotsionaalne suundumus

blogimaailmas käivad asjad tihti ahelatena, nii ka see test, mille lingi leidsin kevadlillekese blogist

isiktest.jpg


asjast lähemalt:
1. hedonistlik isiksus.
Sind iseloomustab lõbusus, muretus, hea füüsiline enesetunne ja naudingusaamine nii seltskonnast kui ka rahulikust oleskelust. Arvad, et elu pole väärt nautimiseta ja mõnutundeta ning et elu ei tohiks liiga tõsiselt võtta. Ilmselt oled hinnatud seltskonnainimene ning paljud kadestavad Sind Su oskuse pärast võtta elust, mis võtta annab. Samas võib Sul tekkida probleeme lähisuhetes inimestega, kes elu tõsisemalt võtavad kui Sina ja seepärast Sind alati ei mõista. Kui arvad, et muretus hoiab Sind ennast haiget saamast, pead arvetama sellega et nii võid haavata teisi. Hoiduda tuleks muutumast hoolimatuks.
2. kirglik isiksus.
Oled aktiivne ja Sind ei rahulda oma tundmuste läbi elamine. Sinu jaoks on oluline alati millegi poole püüelda. Võtad osa paljudest üritustest. Sinu tunded on sügavad, tugevad ja püsivad ning kasvavad sageli üle kirgedeks. Kui miski Sind köidab, siis oled valmis sellele jäägitult pühenduma ning Sinu energial pole siis lõppu. Oled väga aktiivne ja püüdlik, kui vaja saavutada mingit kindlat eesmärki. Sinu elu on elamusterikas, aga samas ka väga pingeline. Teravad elamused on Sinu jaoks elu üks tähtsamaid komponente. Mõnikord oleks vajalik end ka lõdvaks lasta ja õppida ühe eesmärgi kõrval nägema ka teisi, millele keskenduda. Sinu puhul on olemas ka suurendatud oht langeda negatiivsete kirgede küüsi, kuid tavaliselt oled piisavalt tugev, et selliseid lõkse vältida.
3. sentimentaalne isiksus.
Sulle on iseloomulik omaette mõtisklemine. See, kuidas Sa ümbritsevat maailma tajud, sõltub suurel määral Su emotsionaalsest seisundist. Oled väga tundlik, kuid passiivne. Su tunded ei pane Sind tavaliselt energiliselt tegutsema. Suled oma emotsioone ehk liialt endasse. Siinkohal on oht langeda enesehaletsusse ja liigsesse kalduvusse tegelda ainult iseendaga. Samas oled sisimas kaastundlik inimene. Armastus on Sinu jaoks armastusobjekti imetlemine ja ülistamine. Kui aga avastad, et armastatu polegi veatu, on tagajärjeks ränk pettumus. Ära nõua, et kõik oleks ideaalne – see on võimatu, sest Sa isegi pole seda.
4. esteetiline isiksus.
Üle kõige vajad Sa maailmas ilu enda ümber. Meeldivaid elamusi ammutad loodusest, muusikast ja kõigest kaunist. Rahulolematust tekitab see, kui Sa ei leia ilu, mida otsid ja armastad, või kui pead suhtlema inimestega, kes ei jaga Sinuga samu esteetilisi arusaamasid. ära unusta, et ilu on vaataja silmades ja kuulaja kõrvades.
5. altruistlik isiksus.
Suurimat rõõmu ja rahuldust pakub Sulle see, kui õnnestub teisi aidata või neile midagi head teha. Solvud väga, kui teised Sinu häid kavatsusi ei mõista või tänamatud on. Inimesed hindavad Sind sest teavad, et hädas saavad nad alati Sinu peale loota. Egoism on Sulle võõras. Ohverdad tihti oma isiklikud huvid teiste heaolu nimel. Võid olla mõnikord ka liialt allaheitlik ja seetõttu on oht saada teiste poolt ära kasutatud. Mõtle mõnikord rohkem endale ja ära ole liialt ohvrimeelne.
6. puhtemotsionaalne isiksus.
Elad tugevalt läbi oma tundmusi ja oled kergesti erutuv inimene. Erutus tehib Sinu puhul kiiresti ja hooti. Sulle on omane impulsiivsus, mis sageli võib üle minna ka afektiks. Toimid sageli hetkeidee mõjul ning seda pikalt mõtlemata ja elavalt. Elad tihti läbi lühiajalisi ja ägedaid tundepurskeid, mis Sind väsitada võivad. Sulle on omane arutada ja mõelda mitte niivõrd asjade olemuse üle, vaid analüüsida oma tundeid ja elamusi, mistõttu oled ilmselt ka hea inimestetundja, sest mõistes ennast, suudad ka paremini teistest aru saada. Oled emotsionaalselt äärmiselt vastuvõtlik ja kergelt mõjutatav, mida osavamad inimesed võivad ära kasutada. Reageerid tugevalt ka kõige väiksematele ärritustele. Nii Sinu rõõm kui viha on ägedad, kuid enamasti lühiajalised.
7. gnostiline isiksus.
Sind köidab kõik, mis on uudne ja huvitav. Rahulduse saad asjade ja nähtuste olemuse mõistmisel ja siis, kui Sinu oletused kinnitust leiavad. Armastad omaette mõtiskleda. Kannatusi ja rahulolematust tekitab mõtteaine puudumine ja rahuldamata tunnetusvajadus. Vihastad selle peale, kui Sinu arvamus valeks osutub või mõtted lihtsalt ummikusse jooksevad. Sind huvitavad ilmselt suuresti sellised probleemid nagu elu mõtte leidmine, hea ja kurja küsimus, ehk ka religioon ja müstika. Oled aldis kõigele uuele ja tahad ka ise midagi avastada või mõnele originaalsele ideele tulla, mis teiste poolt tunnustust leiaks Vaata ainult,et Sa reaalsusest liialt ei kaugeneks.
8. külm isiksus.
Psüühika emotsionaalne külg avaldub Sinu puhul väga nõrgalt. Sind peetakse üldiselt külmalt kalkuleerivaks isiksuseks. Sisimas tead aga väga hästi, et tegelikult see nii siiski ei ole. Süüdistused nagu oleksid külm ja tundetu teevad Sulle haiget, kuid Sa kas ei oska või ei julge oma tundeid välja näidata. Sinu tundmused avalduvad lihtsalt minimaalselt. Sind on raske millegagi ahvatleda ja Su elu juhib mõistus. Sulle on omane ka madal emotsionaalne erutatavus ja asjalikkus kõiges. Hoidu aga muutumast ükskõikseks. Kirgede ja veendumuste puudumine on nõrga tahte tunnuseks ja ilma nendeta on raske elus midagi saavutada. Ära karda oma emotsioone välja näidata – see teeb teistele Sinust arusaamise lihtsamaks ja Sa ei pea enam kuulma arvamust, nagu oleksid tundetu ja egoistlik.
9. praktiline isiksus.
Meeldivaimaid emotsioone elad läbi siis, kui töö läheb hästi. Ärritud siis, kui ebaõnnestud oma ettevõtmistes. Karjäär on Sinu jaoks elus üks tähtsamaid asju nagu seegi, et teised Sind hindaks hea kolleegi ja töötajana. Sind iseloomustab hästi sõna “töönarkomaan”, kui oma ametiga vähegi rahul oled. Tegevusetus võib pikka aega kestes Sinu jaoks tõeline piin olla. Kui Sul on probleeme isiklikus elus, püüad endale alati tegevust leida, et muresid töösse matta. Seetõttu võivad teised Sind valesti mõista ning külmaks ja hoolimatuks pidada. Ole ettevaatlik ja ära unusta tähele panemast nii oma kui ka teiste tundeid.
nii palju, kui on erinevaid teste, on erinevaid tulemusi. ma võin ennast kutuleda hetkes just sellisena, nagu tahan 😛