selle aasta esimene grill

eile sai siis selle aasta esimene grill ära tehtud, ühe sünnipäeva raames. oli igatsugu vorste ja liha, kõhu sai täis ja meele heaks. omalt poolt sai aga üks kodune liha kaasa haaratud.
ca 2kg searibi
500g tomatipastat
1spl mädarõigast
4-5 küüslauguküünt
100-150ml mustsõstramahla
vett, maitseaineid
ma ostan ribi ühelt kindlalt müüjalt, tal on sellised ribitükid, kus hulga krõmpskonti sees, mis ikka hamba all katki läheb. ribid tuleb sellisteks parajateks tükkides lõigata nii paari kondi järelt – et oleks ikka näppu võtta ja et liiga suur ka poleks. tomatipasta on mul ka mitte ketshup, aga just tavaline tomatipasta. tomatipasta kaussi, peale pressi küüslauk, raputa maitseaineid (mul oli sedapuhku üks poola päritolu grillmaitseaine – aga ka niisama sool, pipar, natuke suhkrut ja maitse järgi ürte on hea), pane rõigas ning sega. kuna päris tomatipastaga jääb üsna paks, siis vedelda mahla ja natukese veega.
nüüd hakka siis ribisid laudma marineerimisnõusse, kenasti marinaadiga kokku möglades. see marinaad jääbki selline vähe kuivem, et lihatükid ei ole seal nagu leos, vaid marinaad püsib kenasti liha küljes. omaenda kätega on ikka kõige parem liha marinaadiseks teha 🙂
aseta nõu jahedasse kohta. paari tunni pärast võid natuke liha liigutada ja kontrollida, et kõik tükid ikka marinaadiga koos on. las seisab veel natuke.
no ja siis tuli grilli ja tükid tulel küpseks 😉