spagett väikese teravusega

Teller saatis mulle jälle retsepti.
portsust pidada jaguma umbes 1,5-le 🙂
Külmkapist leidsin:
Mõned küüned küüslauku
Sibula
Adzhika kastet
Värsket kurki
Juustu
Piima
Kapist leidsin:
Spagette
Kuivatatud teravat paprikat
Valmib nii:
Spagetid keema. Sibul ja küüslauk üsna peeneks hakkida. Kurk (võib asendada ka suvikõrvitsaga) samuti hakkida, aga mitte liiga väikeseks. Juustu lõikasin õhukesteks liistakateks ja paprika purustasin kah. Kui teravat paprikat pole, siis võib proovida asendada näiteks piri-piriga, aga sellega ettevaatust.
Kui spagetid on pehmed, siis vesi ära kallata ja juust peale laotada ning kaas peale panna.
Pann kuumaks ja sibul-küüslauk pannile. Ise kasutasin oliiviõli. Temperatuur oli natuke liiga kõrge, sibul-küüslauk läksid veidi pruuniks (soov oli valge \”kaste\” saada). Siis kurk juurde, minut praadimist. Kuhjaga teelusikatäie adzhika kastet viskasin otsa ja purustatud paprika samuti. Soola ja pipart otsa.
Pool minutit kuumutamist, siis kallasin paraja sortsu piima peale ja lasin ehk 30 sekundit mulistada.
Nüüd kihku-kähku spagett taldrikusse ja pannilt kõik otsa. Natuke läks kaste pruuniks, aga mõnus terav oli.
Nagu sündis retsept sellest, mis parasjagu külmkapis leidus 🙂